Skip to content
Vehicle in the Auto Service

DSG

Veel DSG bakken kunnen al probleemloos met ruim 400+Nm omgaan zonder dat de DSG-software hier apart voor aangepast moet worden. Echter bij de hogere tuning-stages ontkomt men er niet aan om ook de DSG-software te bewerken.

Speciaal voor alle VAG DSG bakken (DQ200, DQ250, DQ500, DL501) levert Tuning Service deze software aanpassingen uit volledig eigen ontwikkeling. Met deze aanpassingen kan de DSG bak van de auto nog meer koppel verwerken en zelfs compleet naar wens geprogrammeerd worden.

Dsg Stagel

De basis stage 1 omvat het verhogen van de koppelbegrenzer in de DSG software incl het verhogen van de schakeldruk. Daarnaast bieden wij allerhande opties om de DSG verder te personaliseren.

Vragen?

Kickdown verwijderen in manuele modus

In de originele DSG software activeert de DSG bak de kickdown, ondanks dat de manuele stand is geselecteerd. Wij kunnen naar wens de Kickdown in de manuele modus verwijderen, ideaal voor mensen die (incidenteel) op het circuit rijden!

Automatisch opschakelen bij maximaal toerental verwijderen

In de originele DSG software zal de bak, ook in de manuele stand, opschakelen bij een vast ingestelde toerenbegrenzer. Wij kunnen de DSG software zo aanpassen, dat de bak niet opschakelt in de manuele stand. De bak zal dan simpelweg de motorbegrenzer aanhouden, ideaal voor mensen die (incidenteel) op het circuit rijden!

MAximaal toerntal verhogen (benzine motoren), maximaal toerental verslagen (diesel)

In de originele DSG software zal de bak opschakelen bij 6800rpm. Prima voor een standaard wagen, echter bij modellen met een grotere turbo is het interessant om door te trekken tot een hoger maximum toerental. Het toerental kan naar wens verhoogd worden (bijvoorbeeld naar 7200rpm).

Bij de moderne TDI motoren gaat de bak pas schakelen tussen de 4800 en 5000rpm bij volle belasting. Dit terwijl het maximale vermogen van de TDI motoren al bij 4000rpm ligt. Verlagen van het maximale toerental in alle versnellingen (behalve de hoogste uiteraard), is een zeer nuttige modificatie om te zorgen dat de bak niet nutteloos doortrekt. Deze modificatie zorgt dat de motor veel beter in zijn optimale toerenbereik blijft.

Schakeltijdverkorting

Een DSG bak heeft standaard al een zeer korte schakeltijd, echter is ook hier optimalisatie mogelijk, zonder dat hier concessies aan het rijcomfort gedaan worden. De schakeltijden worden merkbaar korter.

Schakelmomenten aanpassen

Een veel gehoorde klacht bij originele DSG software is dat de D-modus erg snel naar de hoogste versnelling gaat. 55 kph in de 6e versnelling maakt dat elke motor eerst moet terugschakelen om te accelereren. Dit zorgt elke keer voor een vertraging. Wij kunnen de D (of S) modus zo aanpassen, dat de bak andere schakelmomenten kiest, waardoor de motor alerter regeert en brommen van de motor door (te) lage toerentallen, voorkomen wordt.

Launch Control

De Launchcontrol functie kan worden aangepast, dit kan nuttig zijn bij installatie van een grotere turbo, waarbij het start-toerental naar wens hoger gezet kan worden.
157695010_3694593687328334_6117091534295393960_o

DSG Tuning voor MQB modellen, nu ook mogelijk, zowel de 6 of 7 traps DSG's!

Vanaf 2013 zijn niet alleen de motoren, maar ook de bak computers aangepast, het heeft een tijdje geduurd, maar de bakken zijn nu gekraakt en kunnen, net als de oudere modellen, door ons van optimalisaties worden voorzien.

Vragen?

Ontdek de mogelijkheden

Vind hiernaast eenvoudig uw auto!
Meer weten?
Vraag direct meer informatie aan!

035 – 52 53 406

We zijn Gesloten

Beste klant,

We zijn vanaf 5 mei t/m 13 mei gesloten.
Gedurende deze periode zullen er geen aanvragen in behandeling worden genomen. Daarnaast zullen we ook telefonisch niet bereikbaar zijn.

Vanaf 14 mei zullen we alle aanvragen verwerken die in deze periode zijn ingediend.

We proberen uw aanvraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Heeft het haast?
Gelieve telefonisch contact met ons op te nemen.
Vermeld hierbij even of u ons ook al gemaild heeft.

Bedankt voor uw begrip!