Skip to content
Vehicle in the Auto Service

Meer vermogen behalen dmv chiptuning

Wat is chiptuning? Zo goed als elke auto (bouwjaar na 1993) heeft een ECU. Dat staat voor Electronic Control Unit (de computer van je auto). Deze is zo geprogrammeerd voor jouw auto. De ECU regelt onder andere: hoeveel brandstof in je motor wordt gespoten en de tijdstip van ontbranding.

ECU optimaliseren

Wij halen meer uit uw auto!

Autofabrikanten proberen met alles de kosten zoveel mogelijk te beperken. Dat hebben ze ook gedaan met de ECU. Daarom maakt jou auto niet optimaal gebruik van de mogelijkheden. Chiptuning houdt in dat wij de ECU van jou auto aanpassen. Zodat hij uiteindelijk meer vermogen heeft, sneller accelereert en vele malen zuiniger rijdt.
158454556_3694571740663862_5211861648858206679_o
WhatsApp-Image-2019-02-20-at-11.52.531-1024x768

Hoe werkt chiptuning?

Wij programmeren de ECU opnieuw

We regelen o.a. de ingespoten hoeveelheid brandstof en de tijdstip van verbranding zodanig dat u vele malen zuiniger kunt rijden. Dat niet alleen we zorgen ook voor een snellere acceleratie en meer vermogen (meestal wel 10 tot 40 pk) Dit is natuurlijk ook allemaal terug te zetten naar het origineel.

Meer weten over chiptuning?

Verschillen tussen stage 1 en 2

Stage 1

Stage 1 is een prima tuning, voor de beginner, overgaan naar een stage 2 kan altijd nog. Stage 1 levert een perfecte balans tussen comfortabel rijden met meer vermogen wanneer nodig, een stage 2 levert op verzoek een hoger gas response, en een heerlijk koppel in het laag toeren gebied, ideaal voor de snelweg rijder bij veel inhalen, of de stadsverkeer rijder die op tijd op een afspraak moet zijn. Of rijden met zware lading, kom je net wat kracht tekort met een aanhanger of caravan, Daarbij is bij stage 2 een kleine brandstof besparing mogelijk.

Stage 2

Stage 2 levert een sportiever motor gedrag, meer koppel in het laag toeren gebied, meer turbo druk, en daarbij worden en vaak nodige software aanpassingen gedaan in de versnellingsbak om dit vermogen te realiseren. Stage 2 tuning zit altijd nog ruim binnen de veiligheidsmarges. Daarbij raden we bij benzine motoren aan om bij een stage 2 tuning een octaan 98 te gaan tanken (super plus 98).

Ontdek de mogelijkheden

Vind hiernaast eenvoudig uw auto!
Meer weten?
Vraag direct meer informatie aan!

035 – 52 53 406

We zijn Gesloten

Beste klant,

We zijn vanaf 5 mei t/m 13 mei gesloten.
Gedurende deze periode zullen er geen aanvragen in behandeling worden genomen. Daarnaast zullen we ook telefonisch niet bereikbaar zijn.

Vanaf 14 mei zullen we alle aanvragen verwerken die in deze periode zijn ingediend.

We proberen uw aanvraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Heeft het haast?
Gelieve telefonisch contact met ons op te nemen.
Vermeld hierbij even of u ons ook al gemaild heeft.

Bedankt voor uw begrip!