Skip to content

BMW Chiptuning specialist

Méér vermogen, méér power

BMW Chiptuning is vakwerk. Tuning Service® gebruikt alleen op maat geschreven chiptuning software voor je BMW. Of je nou een 1-serie of een dikke M6 hebt, we halen het maximale uit je BMW. We garanderen meer vermogen, sneller optrekken en een betere rij ervaring met je BMW.

Vragen?

Ons hart bij BMW Chiptuning

Chiptuning BMW, BMW zit ons in het bloed, met jaren ervaring op gebied van Chiptuning Retrofitting coderen en Programmeren van BMW, wat begon met bootmode Programmeren van de computers (het openen van de dme computer) Programmeren we nu elke model BMW volledig over obd2. Wij voorzien bij het plaatsen van de originele BMW software ook van zijn originele cvn certificaat wat zorgt dat Tuning achteraf onzichtbaar is voor dealers of test apparatuur.

Modellen die wij veel zien zijn de 1 serie modellen met de n13 motoren met de 1.6 turbo’s, deze worden geleverd in Vermogen van 102 tot 177pk. Tuning is Dan natuurlijk zeer goed merkbaar aangezien deze Motoren allemaal naar een 220pk Maximaal kunnen. Tevens is de n20 en de nieuwe b48 motor zeer populair, deze 2 liter turbo motor zien wij dagelijks en leveren met een Tuning op onze 4×4 testbank tussen de 265 en 290pk ( klant wensen ). Onze 4×4 dyno bank is zeer nauwkeurig en levert een perfect resultaat voor de BMW turbo motoren omdat wij met een 30kilowatt rijwind windturbine werken.

Tevens is een real road Dyno meting Ook mogelijk met onze insoric meter. Hiermee meten we het vermogen voor en na een Chiptuning op de weg. BMW modellen voorzien van een Chiptuning vereist nodige kennis, en perfecte apparatuur. Daarbij is een afstelling op de dyno erg leuk om mee te maken voor de echte liefhebber.

Vanaf onze begin jaren ligt ons hart bij BMW! en vooral het tunen van BMW. Zo waren we een van de pioneers op gebied van de msd87 en msd90 motorcomputers. Deze watergekoelde motorcomputer was lastig te verwijderen, en nog pittiger om te tunen. Wij waren één van de eerste die deze toch succesvol konden voorzien van meer vermogen. Een mooi voorbeeld hiervan is de BMW f10 en f11 met de 523i en de 528i motoren type 6 in lijn. Deze BMW 523i als voorbeeld is een volwaardige 3000cc motor uit de BMW 530i en geven wij dus ook het volledige bmw 530i vermogen! Dit is voor de bmw 523i na een chiptuning dus een krukaswinst van 91pk! Een behoorlijk verschil voor een auto zonder turbo.
voor wij beginnen aan een chiptuning voor bmw, doen wij met de originele icom ista en esys een volledige software update voor uw bmw. Om eventuele kinderziektes te elimineren.

Chiptuning voor elke BMW voor Benzine of Diesel

Tuning voor nagenoeg elke bmw benzine en diesel is op dit moment mogelijk volledig via de obd connector. De motor computer hoeft dus niet meer gedemonteerd te worden voor een chiptuning. BMW de E-serie en F-serie reeks blijft de CVN intakt, en staat de flash counter gelocked.
bij het plaatsen van de originele software is tuning 100% spoorloos, en de dealer kan zonder problemen in de auto komen voor diagnose of een firmware update voor uw bmw. Een leuk voorbeeld van een succes verhaal is de BMW 325i en de BMW 525i met de N52B25 motorcode en de N52B30 motorcode. Die laatste is ook gelevert als naar een bmw 325i, maar dan wel de b30 motor! Deze is en u raad het al, wederom te voorzien van het echte bmw 330i vermogen! en dit nagenoeg alleen met software begrezingen verwijderen te behalen.
voor de bmw diesels is een vaak gehoorde klacht is de euwige aandrijving beheerst rijden melding op het idrive scherm na een tuning.
dit omdat ergens in de software koppel limmiters vergeten zijn te verwijderen tijdens een tuning. Dit zal bij ons niet gebeuren.

Elke nieuw protocol, type auto of wijziging in een software mappack word een aantal keer getest door ons doormiddel van een vermogensmeting (dyno run) loggen, en afr metingen.
wij gebruiken voor bmw benzine motoren een innovate motorsport live afr meting, om zo onder werkelijke weg omstandigheden de air fuel ratio te meten, dit geeft een veel reeeler beeld van een kloppende afstelling dan een afr meting statisch op een dyno roller. Om uw bmw te meten wat zijn werkelijke vermogen is gebruiken wij een insoric dyno systeem.
dit geeft een ongemanupuleerd beeld van het werkelijke wiel vermogen op straat voor uzelf bruikbaar, wij noemen dit wel eens de “pretbank killer” dit omdat veel verschillende klasieke dyno meters ook verschillende uitkomsten tonen. Neem een merk van een dyno of calibratie van deze dyno wat al voor een compleet wisselende uitkomst kan zorgen. Daarbij kijken we bij bmw goed naar veilige waardes, zo bouwen we bij de bmw m5 v8 turbo 2012+ een limiet op koppel (torque) om zo de koppelingsplaten te sparen. Helaas nodig, maar een koppeling op na 10.000 kilometer is natuurlijk ook geen optie.
Heeft u interesse in onze diensten voor uw geliefde bmw, neem contact op, of kom eens aan in onze werkplaats! bij ons altijd contact met een tunen zelf.
wie u spreekt, is ook diegene die aan uw auto werkt.

Kom vandaag nog langs voor je BMW chiptuning!
Maak nu een BMW Chiptuning afspraak
Tuning Service® is gespecialiseerd in BMW Chiptuning. Laat je adviseren door één van onze chiptuning specialisten en geniet meer van je BMW.

Tuning Service

Vestiging Huizen

Kabelweg 1a, 1271 AN Huizen

info@tuningservice.nl

035 – 52 53 406

We zijn Gesloten

Beste klant,

We zijn vanaf 5 mei t/m 13 mei gesloten.
Gedurende deze periode zullen er geen aanvragen in behandeling worden genomen. Daarnaast zullen we ook telefonisch niet bereikbaar zijn.

Vanaf 14 mei zullen we alle aanvragen verwerken die in deze periode zijn ingediend.

We proberen uw aanvraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Heeft het haast?
Gelieve telefonisch contact met ons op te nemen.
Vermeld hierbij even of u ons ook al gemaild heeft.

Bedankt voor uw begrip!